-
-

موقعیت جغرافیایی

مساحت بخش خشکبیجار 95کیلومتر مربع وطول جغرافیایی آن 49درجه و46دقیقه وعرض جغرافیایی آن 37درجه و22دقیقه است.

توپوگرافی

دریای خزر در شمال بخش خشکبیجار از ویژه گیهای مهم طبیعی منطقه بوده وبدون تردید دریا و اختصاصات ویژه آن در زندگی ساکنان تاثیر عمیقی می گذارد.در این منطقه حاشیه ساحلی دریا را یک نوار جنگلی از اشکوب درختان توسکا وغیره پوشانده که مناظر زیبایی را به وجود آورده است.

آب و هوا

خشکبیجار با آب وهوای ویژه گیلان در اقلیم مرطوب ومعتدل واقع بوده ودارای باران فراوان974/3 میلیمتر در سال و رطوبت میانگین89درصد وتعادل گرمایی متوسط16/6درجه است. حد اکثر حرارت مطلق 28/5 وحد اقل حرارت مطلق7/5درجه در فصول مختلف سال است.متوسط گرمترین ماههای سال تیر37/5 ومرداد38 درجه ومتوسط سرد ترین ماههای سال بهمن14 واسفند15 درجه می باشد. پر باران ترین ماههای سال بهمن با 274/5 وآذز با221 میلیمتر و کم باران ترین ماهها فروردین با50 ودی با46/5 میلیمتر و تعداد روزهای بارانی سال136 روز میباشد.

خاک

خاک بخش خشکبیجار تماما جلگه است. این گروه از خاک که معمولا از رسوبات رود خانه ها بوجود آمده و دارای پستی وبلندی های اندکی است وبدلیل دارابودن مواد آلی وسابقه جنگلی منطقه و ریزش سالها برگان درختان به رنگ قهوه ای متمایل به سیاه خاکستری بوده بهترین محل برا کشت انواع گیاهان متداول بخصوص برنج است.

وجه تسمیه

خشکبیجار که سابق بر این خشکبجار تلفظ و نوشته می شد. از دو کلمه خشک وبیجار به معنی شالیزار ترکیب یافته است.با توجه به اطلاعات و بررسی اطلاعات بدست آمده در گذشته پدیده کم آبی از مشکلات عمده این منطقه بوده. دوری از سفید رود عدم دسترسی به این رود عظیم مشکلات فراوانی را در امر کشاورزی ایجاد می کرد. بطوری که در سالهای کم باران بعلت استفاده مرازع بالا دست به کمبود آب دچار می شد.بر این اساس به خشکبیجار یعنی مزارع کم آب و خشک نامیده می شد.

تاریخ

سابقه خشکبیجار به حدود 800سال پیش بر میگردد. در زمان حمله مغول در سال706هجری قمری این شهر به دست سربازام مغول غارت شد و سلطان این بخش(سالوک) که مردی شجاع بوده مجبور به تسلیم میگردد. دردوره صفویه ودر زمان شاه طهماسب صفوی- حومت گیلان بیه پس( گیلان به دو قسمت بیه پس وبیه پش تقسیم شده بود) در سال975هجری به جمشید خان پسر سلطان محمود بخشیده شد. جمشید خان نیز در سال989 هجری قمری بوسیله وزیرش به قتل میرسد. دو پسر جمشید خان به نامهای ابراهیم خان و محمدامین خان بر سر قلمرو پدر به ستیز با یکدیگر بر میخیزند. ابراهیم خان در پناه امیران فومن ومحمد امین خان در پناه امیران لاهیجان قرار میگیرند. محمد امین خان پایگاهش را در خشکبیجار قرار میدهد.... بنا به نوشته ه-ل رابینو در کتاب ولایات دارالمرز گیلان در حدود 100سال پیش خشکبیجار دارای 1600باب خانه وهمچنین بازارهای هفتگی در روزهای دوشنبه وپنج شنبه بوده است.

اردو های دانش آموزی

لحاظ شدن اردوگاه دانش آموزي خشكبيجار در زمره ارودگاه هاي ملي كشوري . این اردوگاه هر ساله بخصوص در ایام تعطیلات پذیرای صدها نفر از دانش آموزان از سراسر کشور می باشد. اردوگاه ذکر شده در نوار ساحلی بخش خشکبیجار واقع شده است.

روستاها


 

 

 

 

 

 

منبع


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

ارسال در تاريخ یک شنبه 22 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی