-

     

نجوم

             

01/11/1389

      شيرجه مرموز دنباله‌دارهاي انتحاري به درون خورشيد      

ستاره‌شناسان ناسا اعلام كرده‌اند، توفان اخير دنباله‌دارهاي كوچك كه به سمت خورشيد پرتاب شدند ممكن است قاصد يك ميهمان يخي بسيار بزرگ‌تر باشد. به گزارش ايسنا، مدارگرد رصدخانه خورشيدي و هليوسفري ناسا (سوهو) از زمان پرتاب به فضا در سال 1995 بيش از دو هزار تصوير از دنباله‌دارهايي كه از كنار خورشيد مي‌گذرند تهيه كرده است. بيشتر اين دنباله‌دارها اجرام كوچكي هستند كه گاهي در چرخش خود آنچنان به خورشيد نزديك مي‌شوند كه بخار مي‌شوند. تلسكوپ ناسا معمولا هر چند روز يكبار با يكي از اين دنباله‌دارها مواجه شده و از آن عكس مي‌گيرد؛ اما سوهو در تاريخ 13 تا 22 دسامبر شاهد نزديك شدن ده‌ها دنباله‌دار به خورشيد و متلاشي شدن آنها بود.
   به گفته ستاره‌شناسان مشاهده اين تعداد دنباله دار در عرض 10 روز بي‌سابقه است. به عقيده ستاره‌شناسان اين هجوم ستاره‌يي احتمالا ناشي از تكه‌هاي پيشروي يك دنباله‌دار مادر بوده‌اند كه ممكن است در همين مسير باشد. نزديك شدن چنين جرم يخي به خورشيد، ممكن است به نمايش آسماني زيبا منجر شود. طي سال‌هاي اخير تعداد دنباله دارهاي نزديك شده به خورشيد از 69 عدد در سال 1997 به 200 عدد در سال 2010 افزايش يافته است.
   به گفته دانشمندان منشاء هجوم اخير دنباله‌دارها ممكن است دنباله‌دار بزرگتر ايكيا-سكي باشد كه در سال 1965 كشف شد. در آن سال اين دنباله‌دار تا فاصله 450 هزار كيلومتري سطح خورشيد پيش رفت و بخار نشد. اين ستاره پس از اين نزديكي آن چنان درخشان شد كه در طول روز هم در آسمان زمين قابل مشاهده بود.
   اين در حالي است كه به عقيده يك ستاره‌شناس ديگر اين دنباله‌دارهاي كوچك كه بسيار ضعيف بوده و به آساني تجزيه مي‌شوند، بقاياي يك جرم آسماني بزرگ‌تر هستند كه ديگر وجود ندارد.

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:شيرجه مرموز دنباله‌دارهاي انتحاري به درون خورشيد, توسط رضا محمدی

     

آتشفشان

             

29/10/1389

      گدازه‌هاي آتشفشاني ميراث جهاني «اندونزي» را تهديد مي‌کنند      

گدازه‌هاي آتشفشاني علاوه بر خانه‌ها و حيات گياهي و جانوري، ميراث جهاني «اندونزي» را نيز تهديد مي‌کنند. به گزارش ايسنا، زمين‌شناسان كشور آسيائي اندونزي بر اين باورند كه گدازه‌ها و خاکسترهاي بيرون آمده از فوران‌هاي کوه آتشفشاني «مراپي» اين كشور علاوه بر خانه‌ها و حيات گياهي و جانوري، مي‌تواند صدماتي را نيز به ميراث فرهنگي اندونزي نيز وارد كند.
  
   به گزارش شينهوا ،‌ تيمي شامل زمين‌شناسان و باستانشناسان بر اين باورند كه 50 ميليون متر مکعب گدازه‌ آتشفشاني علاوه بر تخريب معابد موجود در دامنه کوه آتشفشاني «مراپي» مي‌توانند بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و زيرآب رفتن محوطه‌هاي تاريخي منطقه را در پي داشته باشند، اين در حالي است يکي از اين معابد، معبدي متعلق به هندوها به نام «پرامبانان» است که در فهرست ميراث جهاني سازمان «يونسكو» نيز به ثبت رسيده است.
  
   «پرامبانان» در منطقه جاوه مرکزي قرار داشته و قدمتي 1200 ساله دارد. تمامي ديوارهاي اين معبد كه شهرتي جهاني دارد، پوشيده از برجسته‌کاري هاي زيبا و ظريفي است که اساطير هندوها را به تصوير مي‌كشند، البته بر اثر زلزله 5 ژوئن 2006‎ نيز قسمتي از معبد پرامبانان فرو ريخت.

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:گدازه‌هاي آتشفشاني, توسط رضا محمدی

     

سامانه هاي آبي زمين

             

29/10/1389

      سال 92؛ بهره برداری از 2 سد بزرگ در پیرانشهر آغاز می شود      

فرماندار پیرانشهر از آماده بهره برداری شدن دو سد بزرگ سیلوه و کانی سیب تا سال 92 خبر داد. به گزارش خبرنگار مهر در پیرانشهر، اروج مجاهدی صبح چهارشنبه در جلسه بررسی مشکلات روستاهای واقع در حوزه آبگیر سدهای سیلوه و کانی سیب پیرانشهر، افزود: با بهره برداری از دو سد سیلوه و کانی سیب تمام اراضی دیم شهرستان پیرانشهر به اراضی آبی تبدیل می شود.
  
   وی با بیان اینکه سد سیلوه با 49 درصد پیشرفت فیزیکی و با اعتباری بالغ بر 400 میلیارد ریال در دست اجرا بوده و تا سال 92 به بهره برداری خواهد رسید، بیان داشت: این سد 9 هزار و 400 هکتار از اراضی کشاورزی پیرانشهر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
  
  
   لزوم جابجایی چهار روستای حوزه آبگیر سد سیلوه
   مجاهدی با اشاره به زیر آب رفتن چهار روستای مناطق تحت پوشش حوزه آبگیر سد سیلوه، بیان داشت: بر اساس مطالعات انجام شده، با احداث سد سیلوه 863 هکتار از مراتع روستاهای سیلوه و پیرکانی و 100 هکتار از مراتع روستاهای حمزه آباد علیا و سفلی زیر آب سد خواهد رفت که در این راستا شرکت آب منطقه ای باید نسبت به اختصاص اعتبار جابجایی این روستاها اقدام کند.
  
   فرماندار پیرانشهر از پیشرفت 74 درصدی سیستم انحرافی سد کانی سیب تا کنون خبر داد و اظهار داشت: این سد با اعتباری بالغ بر 58 میلیارد ریال در دست اجرا بوده که پس از اتمام سیستم انحرافی عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.
  
   نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: پس از بهره برداری از این سدها اولویت استفاده از آب با مردم بومی منطقه بوده و مازاد بر مصرف کشاورزان به حوزه دریاچه ارومیه انتقال خواهد یافت.
  
   محمد علی پرتوی در پایان بر جا به جایی روستای سیلوه تا سال 91 و برآورد خسارت های وارده به زمین های کشاورزان این منطقه تاکید کرد.

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:بهره برداری از 2 سد بزرگ در پیرانشهر, توسط رضا محمدی

 

بلاياي طبيعي

 

07/12/1389

  كنفرانس ملي زلزله و آسيب پذيري اماكن و شريانهاي حياتي  

دبيرخانه كنفرانس زلزله و آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي با حمايت برخي دستگاه‌هاي اجرايي و مراكز دانشگاهي كشور تشكيل شده است و در نظر دارد در تاريخ 7 اسفندماه سال جاري كنفرانس ملي «زلزله و آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي» را به همراه كارگاه‌هاي آموزشي با اهداف ذيل برگزار نمايد :
  
   •هم‌انديشي و تبادل تجارب برنامه‌ريزي مقاوم‌سازي در اماكن و شريان‌هاي حياتي
   •همگرا كردن ديدگاه‌ نهادهاي مسئول در موضوع مديريت بحران و اماكن و شريان‌هاي حياتي
   •آموزش و آگاهي‌بخشي مديران و برنامه‌ريزان اين حوزه‌ها
   •تعامل نزديك ذيربطان دربارة بايسته‌ها و چالش‌هاي كاهش آسيب‌پذيري اماكن و شريان‌هاي حياتي
  
   محورهاي كنفرانس:
   •ايمني غير سازه‌اي
   •آموزش و فرهنگ‌سازي
   •سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي
   •برنامه‌ريزي شهري و شهرسازي
   •صنعت بيمه و مديريت ريسك زلزله
   •سازمان‌هاي مردم‌نهاد و زلزله
   •سازمان‌هاي امدادي و خدماتي و زلزله
   •فناوري‌ها و مصالح نوين در زلزله
   •بسترسازي قانوني و الزامات مقرراتي ايمن‌سازي
   •اثربخشي آئين‌نامه‌ها و ضوابط اجرايي مقاوم‌سازي و ايمني سازه‌اي
   •چالش‌هاي تأمين منابع مالي و پياده‌سازي ضوابط اجرايي مقاوم‌سازي اماكن

 

 

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:, توسط رضا محمدی

صفحه قبل 1 ... 13 14 15 16 17 ... 104 صفحه بعد