پدیدههای دریایی، بعنوان یکی از مهمترین قسمتهای مطالعاتی در طرح مدیریت ساحلی میباشد. در این مطالعات، بر اساس اطلاعات موجود تا سال 1386، 27 شیت نقشه مرزبندی در مقیاس 250000/1 و 259 شیت نقشه مرزبندی در مقیاس 25000/1 تولید شده است. همچنین در حوزه هیدرودینامیک، 543 شیت نقشه شامل نقشه منطقه شکست، منطقه جزر و مدی و مشخصات آن، مشخصات موج ،گلموج های سالانه و فصلی و نقشه های مخاطرات دریایی در مقیاسهای مختلف ارائه شده است.
ادامه مطلب...
مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی(ICZM) فرآیندی است پویا و پیوسته که برای توسعه پایدار مدیریت مناطق ساحلی در نظر گرفته شده است. ICZM برای یکپارچه سازی سیاست های مختلفی که بر روی سواحل تاثیر گذارند تلاش می کند و نیز افراد ذی نفع را از سطوح محلی تا سطوح ملی به منظور آگاهی، پشتیبانی و اجرای این سیاست ها به هم پیوند می دهد. هدف از مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی ایجاد سطوح پایدار فعالیت های اجتماعی و اقتصادی به همراه حفاظت از محیط زیست ساحلی در مناطق ساحلی کشور است.
ادامه مطلب...
آشنایی با سواحل در این قسمت با اشکال و ریختشناسی موجود در سواحل آشنا می شویم. مطالعه و ارزیابی اشکال موجود در سواحل میتواند اطلاعات ارزشمندی از فرآیندهای مؤثر بر روی سواحل در کوتاهمدت و بلندمدت ارائه نماید. از جمله اطلاعاتی که می توان از بررسی ژئومورفولوژی ساحلی بدست آورد عبارتند از: 1- اقلیم موج (امواج طوفانی و دورا) 2- پاسخ اشکال ساحلی به موج ها و جریانات محلی 3- ساختار زمین شناسی سواحل شامل رسوبات رسی، لجنی، ماسه ای و صخره ای در شکل زیر، اشکال مختلفی که در سواحل ممکن است موجود باشند ارائه گردیده است که در ادامه در خصوص هر یک از آنها به اختصار توضیحاتی ارائه شده است.
ادامه مطلب...