-

تالاب
«تالاب» از نظر لغوی متشکل از دو کلمه «تال» و «آب» بوده که در اصل لغتی هندی به مفهوم برکه و آبگیر عمیق و پر عرض و طول  با آب راکد و ساکن است که مانند رودخانه جریان نداشته و چون دریا مواج نیست؛ اغلب به خلیجهای بسیار کوچکی اطلاق می شود که از پیش رفتگی آب دریا در خشکی، یا از تجمع آب رودخانه حاصل شده باشد . از این دست می توان «تالاب انزلی» را نام برد.
تالاب تعاريف و معاني گوناگوني دارد. تعريف رايج و پذيرفته آن طبق كنوانسيون رامسر(1971)  اين است: «مناطق پست باتلاقي، مردابي؛ آبگيرهاي طبيعي يا مصنوعي، دائمي يا موقت؛ داراي آب ساكن يا جاري، شيرين، نيم شور، و از جمله مناطق داراي آبهاي دريايي كه عمق آنها در حالت جزر كامل 6 متر بيشتر نباشد». از فوايد تالابها مي توان به كنترل سيلاب، دوباره پرآب كردن آب هاي زيرزميني، تثبيت خطوط ساحلي و حفاظت در مقابل طوفانها، تصفيه و پالايش آب، ذخاير تنوع زيستي، توليدات و محصولات تالاب و كانوني براي تحقيقات و مطالعات علمي اشاره كرد.

کدامش زیباتر است؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

 

 

 

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1385برچسب:از تالاب انزلی تا مرداب انزلی, توسط رضا محمدی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بنابراين لزوم بررسي فضاهاي آموزشي،پرورشي-ورزشي،مجاورتها واستانداردهاي حاكم بر مكان گزيني مطرح ميگردد تا بتوان بادر نظر گرفتن نيازهاي واقعي جامعه و امكانات اقتصادي ،راه حلهاي  مناسبي را براي مكان گزيني صحيح فضاهاي آموزشي،پرورشي-ورزشي پيدا كرده ونياز مبرم جامعه را پاسخگو بود. در غيراين صورت در آينده با مشكل كمبود مراكز آموزشي در سطح شهر روبرو خواهيم بود.

 

رشد شتابان جمعيت،تاثير فوقالعاده اي درافزايش جمعيت لازم التعليم وجمعيت دانش آموزي داشته است.رشد فزاينده دانش آموزان در سطوح مختلف تحصيلي وپيش بيني افزايش تعدا آنها در سالهاي آتي ايجاب ميكند كه مكانگزيني فضاهاي آموزشي،پرورشي-ورزشي به عنوان يكي از عوامل اصلي آموزش بر اساس موازين علمي وفني مورد توجه قرار گيرد .اگر چه تاكنون مطالعات محدودي در اين زمينه صورت گرفته است،اما اين مطالعات ،كامل و منطبق بانيازهاي آموزشي ،پرورشي-ورزشي مانند نوع فضاهاي پيش بيني شده ،حداقل مساحت مورد نياز براي هرفضا،عملكرد وساخت مطلوب براي انجام فعاليتهاي آموزشي نيست.

 

قبل از انقلاب صنعتي به علت ساده بودن سكونتگاههاي انساني ، تشخيص نياز تجزيه و تحليل مسايل اين سكونتگاههابصورت درستي امكانپذير بود ولي بعداز انقلاب صنعتي با پيشرفت دانش وفن آوري واختراعات ،اكتشافات،توسعه بهداشت و دانش پزشكي جمعيت دنيا افزايش يافت واين افزايش بسيار سريع جمعيت باعث بوجود آمدن مسائل ومشكلات پيچيدهاي در ساختار شهرها شد،بدينسان شهرها كم كم از حالت ارگانيك  خود خارج گرديده وبه طرف اين تفكر كه-شهر ماشيني است براي زندگي-كشيده شدند. اين مسائل موجب جلب توجه برنامه ريزان شهري ،جغرافيدانان و... گرديد.

 

مقدمه



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 20 / 7 / 1385برچسب:, توسط رضا محمدی


 

دریاچه ی خَزَر (یا در استفاده کمتر دریای مازَندَران) دریاچه‌ای است که از جنوب به ایران، از شمال به روسیه، از غرب به جمهوری آذربایجان و از شرق به جمهوری‌های ترکمنستان و قزاقستان محدود می‌شود. به دلیل این که بزرگترین دریاچه جهان است آن را دریا نیز می‌نامند.

از منابع مهم این دریاچه؛ ذخایر نفت و گاز موجود در زیر بستر دریا و همچنین انواع ماهیان خاویاری را می‌توان نام برد.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ پنج شنبه 21 / 11 / 1384برچسب:دریاچه ی خزر, توسط رضا محمدی

خلیج همیشه فارس

خلیج فارس یا دریای پارس آبراهی است که در امتداد دریای عمان و در میان ایران و شبه جزیره عربستان قرار دارد. نام تاریخی این خلیج، در زبان‌های گوناگون، ترجمه عبارت «خلیج فارس» یا «دریای پارس» بوده‌است.این قسمت از دریاها عموما خلیج فارس نام دارد اما در اقدامی بحث برانگیز توسط مناطق عرب‌نشینِ این خلیج در زبان عربی «خلیج عربی» یا «خلیج» نامیده شده‌است. [۱] و همچنین توسط ترکیه از خلیج بصره استفاده شده‌است ؛ هرچند که هیچ کدام از این نام‌ها(خلیج،خلیج عربی و خلیج بصره) در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده‌است.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ پنج شنبه 21 / 11 / 1384برچسب:خلیج فارس, توسط رضا محمدی

صفحه قبل 1 ... 98 99 100 101 102 ... 104 صفحه بعد